PAKRANTĖS LABIRINTAI – tapyba ant medžio “Parko” galerijoje, Kaunas, 2016 vasaris

Sorry, this entry is only available in Lithuanian.


2016 m. vasario 4 d. “Parko” galerijoje Kaune atidaryta Dalios Čistovaitės tapybos ant medžio paroda “Pakrantės labirintai”.

Ekspozicijos pagrindą sudaro kūriniai, rodyti  BAROTI galerijoje Klaipėdoje 2014 m. Ją papildžiau keliais naujais paveikslais – “Pasąmoningas, “Rudeninis”, diptiku “Pasimetęs” ir “Nekaltas”, taip pat trimis akvarelinių akmenėlių miniatiūrų paveikslais.

“Ant originalaus medinio pagrindo (kai kurie derinami su stiklu) nutapytas ciklas „Pakrantės labirintai“ gimė stebint jūrą (stichiją) ir pakrantę (žmogų), kuri kad ir visai ištuštėjusi nuolat apie jį byloja/pasakoja per smėlyje įsispaudusius pėdsakus, jūros išplautus akinius, ar dar kokią nors iškalbingą detalę, kuri čia pat susilieja su jūržolėmis, kriauklėmis, akmenėliais, gintaru. Smalsiai bei atidžiai stebėdama jūros pakrantę bei jos pasakojimus, dailininkė savo kūriniais siekia perteikti stichijos ir žmogaus sąveiką, harmoniją, vaizdo poeziją, tyloje skaidrėjančias mintis. „Žiūrovą kviečiu pabūti su paveikslu, nurimti, pajusti save, savo santykį su ”kitu”, neieškoti išorinių “gilių” prasmių, o pajausti ir atrasti tai, kas jam pačiam svarbu, – teigia D. Čistovaitė. – Gal tai bus nostalgiškas prisiminimas, gal mistinių patirčių nuotrupos, gal tiesiog tobulas paprastų gamtos formų, spalvų ir šviesos žaismas, užliejantis saldžia tylaus džiaugsmo banga.“
Iš Enrikos Striogaitės anotacijos parodai.

Ačiū galerijos savininkei Jolantai Gutauskienei už puikią organizaciją ir malonų bendravimą, ir menotyrininkei Enrikai Striogaitei už įžvalgas ir jautrų įsiklausymą.

Akimirkos iš parodos atidarymo